PANKOV PUŠTEN IZ PRITVORA POSLE INCIDENTA U ALKMARU

(7.10.2023) – U utakmici Lige konferencije holandski AZ pobedio je kod kuće Legiju 1:0, a posle utakmice došlo je do nejasnog incidenta koji se pretvorio u sukob u kojem su se bukvalno tukli članovi poljske ekspedicije sa obezbeđenjem, a predsednik Legije je dobio batine.

Ceo haos je nastao zbog toga što je obezbeđenje onemogućilo polovinu ekspedicije Legije da izađe sa stadiona i uđe u autobus, navodno zbog navijača poljskog tima. Gosti su se žestoko bunili, javlja Legia.net, a u centru pažnje su bili Radovan Pankov i Portugalac Žozue Peskeira.

Navodno, Pankov je ušao u verbalni okršaj sa jednim od radnika obezbeđenja koji ga je prvobitno napao. Srbin ga je zatim odgurnuo, a ovaj pao, udario glavom o zid, slomio ruku u predelu lakta i uprkos tome je ponovo hteo da se baci na Pankova.

Radnik obezbeđenja je brzo odveden u bolnicu, a policija je opkolila autobus Legije i zahtevala da Pankov i Žozue izađu napolje, pod pretnjom da će na silu ući unutra i izvesti ih. Obojica igrača su uhapšena, provela su noć u pritvoru, a protiv njih će biti podignuta optužnica za napad na službeno lice i narušavanje javnog reda.

Ipak, posle intervencije poljske države i UEFA, fudbaleri su pušteni na slobodu.

Radovan Pankov se vratio u petak uveče u Varšavu i posle svega se oglasio saopštenjem koje su preneli mediji u Poljskoj.

-Želim da se zahvalim svim Legionarima, ljudima iz kluba i našem hrabrom i ponosnom vlasniku i predsedniku Darijušu Mioduskom. Sada sam još srećniji što sam izabrao ovaj klub, jer promoviše iste vrednosti koje ja propagiram: čast, dostojanstvo, ponos i porodicu.

Želim da se posebno zahvalim premijeru Republike Poljske Mateušu Moravjeckom, koji je stao iza nas i pokazao da je hrabar, častan i drag čovek, kao i svi Poljaci koji uspešno sebe predstavljaju širom sveta.

Sve do juče imao sam jednu kuću, onu u Srbiji, ali od sada smatram Varšavu i Poljskom mojim drugim domom. Moja porodica i ja ovo nikada nećemo zaboraviti – poručio je Radovan Pankov.

FOTO – SCREENSHOT