SRBIJA TRENUTNO BEZ PARIZA, POSLEDNJA ŠANSA U JUNU

(7.10.2023) – Muška seniorska reprezentacija Srbije je pretpela treći poraz i neće ostvariti plasman na Olimpijske igre sa turnira u Tokiju, već će čekati šansu u junu naredne godine na osnovu pozicije na rang listi FIVB. SAD su jutros po našem vremenu, u meču 6. kola B grupe kvalifikacija za OI 2024. pobedile Srbiju u dvorani Jojogi sa 3:0, po setovima 25:18, 25:18 i 25:17, posle 66 minuta igre.

SAD su i dalje jedina neporažena ekipa i prva su selekcija u Tokiju koja je ostvarila plasman na OI u Parizu.

Izabranici Igora Kolakovića nisu uspeli da pariraju rivalu koji je odlično servirao, imao sjajan prijem, a iz toga su proistekli i ubitačni napadi, za koje odbojkaši Srbije nisu imali rešenje. U međuvremenu je Japan sa glatkih 3:0 pobedio Sloveniju, pa se i on našao u Parizu.

Plasman na OI iz grupe u Kini izborila je i Poljska koju sa klupe predvodi Nikola Grbić, takođe kolo pre kraja takmičenja. Zanimljivo da iz ove grupe drugoplasirana Belgija ima realnu priliku za takođe direktan plasman.

Srbija će sutra u poslednjem, 7. kolu igrati protiv Slovenije od 9.00 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na TV Sport Klub 1.

XXXIII Olimpijske igre 2024. odigraće se od 26. jula do 11. avgusta u Parizu, u Francuskoj.

Direktan plasman na OI obezbedila je Francuska, domaćin OI, u obe konkurencije.

FOTO – OSS