PARTIZAN BOLJI OD CIBONE

(15.1.2024) – Košarkaši Partizana u 16. kolu ABA lige ostvarili su pobedu u utakmici protiv Cibone 87:74.

Crno- beli nisu na najbolji način otvorili utakicu. Košarkaši Cibone su brzom igrom od starta meča pokušali da iskoriste umor crno- belih posle duplog kola Evrolige, pa su počeli u brzom ritmu, a napadi su im kratko trajali. Takva taktika je uspela pa su domaći brzo stekli prednost koja je već u prvoj deonici iznosila 23:13. Košarkaši Partizan su imali problema na obe strane terena što se moglo i videti  na semaforu. Kako je odmicalo vreme tako je Kevin Panter polako krenuo da hvata ritam i da lakše dolazi do poena. Tako da je Partizan posle trojke Ognjena Jaramaza uz zvuk sirene posle prvog perioda ode sa pet poena minusa 25:20.

Partizan je svoju igru sa kraja prve četvrtine preneo i u drugu deponice, gde su došli do igre i polako uspostavljali svoj ritam. U napadu se uključio i Zek Ledej koji je doneo prednost svom timu po prvi put na sredini drugog perioda uz pomoć Kevina Pantera. Danilo Anđušić već redovno igra dobro u Zagrebu, pa je tako bilo i sada, a crno- beli su uz pomoć Bruna Kabokla na poluvreme otišli sa vođstvom 40:38.

U trećoj deonici Partizan je igrao svoju najbolju košarku, velike probleme je u napadu pravio Bruno Kaboklo koji je bio najefikasniji u timu Željka Obradovića. Partizan je uspeo da dođe i do dvocifrene prednosti, koja je došla i do 12 poena prednosti. Kaboklo i Anđušić su predovodili igru Partizana u napadu, koji je pred kraj treće deonice malo zatajila, te je Cibona posle 30 minuta igre imala minus osam (59:51).

Problemi za Partizan su se javili u poslednjem periodu, kada nisu imali rešenje u napadu. Cibona nije uspela do kraja da iskoristi ovaj crni period u igri Partizana, pa je najviše što su spustili prednost bilo četiri poena razlike. Partizan je ipak uspeo da se vrati poenima preko Kabokla da bi posle trojke Jaramaza i Anđušića, crno- beli prelomili meč u svoju korist i na kraju došli do ubedljive pobede od 87:74.