PARTIZAN DEKLASIRAO STUDENTSKI CENTAR

(11.12.2023) – Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Studentski centar 99:76, u okviru 11. kola ABA lige.

Partizan je mnogo bolje ušao u meč i šutevima za tri poena napravio 12:0 seriju. Pogodio je Ponitka dve trojke, a po jednu su postigli Smajlagić i Ledej. Drežnjak je uspeo da prekine seriju i postigne prve poene za Studentski centar, a potom su Kamenjaš i Doukins umanjili zaostatak (14:6). Nastavili su crno- beli svoju odličnu seriju i na tri minuta do kraja prve četvrtine došli su do plus 14. Najraspoloženiji su bili Ledej i Smajlagić, dok je na drugoj strani poentirao Kamenjaš (21:8).

Čvrsta odbrana Partizana ostavila je goste bez konkretnog rešenja u napadu,a  do kraja četvrtine uspeli su da postignu još samo pet poena, dok je Partizan sa novih 10 došao do ubedljive prednosti (31:13). Crno- beli su nastavili u dobrom ritmu i početkom druge deonice, da bi sredinom iste, trojkama Pantera i Anđušića, a potom poenima Koprivice, došla do ubedljivih plus 26 (46:20).

Stao je malo napad Partizana u tom momentu, ali su crno- beli ipak održali prednost i mirno priveli prvo poluvreme kraju (53:32). Ledej i Ponitka su postigli po osam poena i bili najefikasniji u prvom delu igre za domaći tim, dok je kod Studentskog centra Kamenjaš ubacio šest poena.

Studentski centar je dosta bolje otvorio drugo poluvreme. Doukins je započeo seriju 9:0, koju je završio Drobnjak i tako su gosti prišli na minus 12 (53:41). Prve poene za Partizan postigao je Balša koprivica tek na isteku trećeg minuta. Mnogo bolje i organizovanije su izgledali gosti u trećoj četvrtini, ali Smajlagić i Ledej u završnici deonice nisu dozvolili da Partizan ispusti dvocifrenu prednost. Pogotovo Alen sa dve postignute trojke (73:60):

Na startu poslednje deonice, poenima Hadžibegovića i Ivišića, Studentski centar je prišao na minus devet (73:64), ali je Partizan zaigrao bolje u napadčkom delu i serijom 15:3, vratio ubedljivu prednost (92:69). Do kraja je domaća ekipa rutinski privela meč kraju i upisala treću pobedu u nizu (99:76).

Najraspoloženiji u pobedničkoj ekipi, bio je Zek Ledej sa 19 poena, u stopu ga ke pratio Alen Smajlagić sa 18 poena i četiri skoka, dvocifreni su bili još Bruno Kaboklo i Balša Koprivica sa po 13 poena.

U ekipi iz Podgorice, Mateo Drežnjak je ubacio 14 poena, pratili su ga Oubri Doukins i Kenan Kamenjaš (9sk) sa po 11 poena, a dvocifren je bio i Tomislav Ivišić sa 10 poena.