PARTIZAN NA MEGU, ZVEZDA ČEKA PROTIVNIKA U POLUFINALU

(12.4.2024) – Na predlog Predsedništva Košarkaške lige Srbije (KLS), Skupština KLS usvojila je sistem i kalendar takmičenja u Superligi za ovu sezonu.

Superliga će biti podeljena u dva dela. Direktan plasman u polufinale plej- ofa obezbedile su tri srpske ekipe sa najboljim plasmanom u ABA ligi: Crvena zvezda, Partizan i Mega, dok će u razigravanju za četvrto mesto u plej- ofu učestvovati preostale ekipe.

Borac će igrati sa drugoplasiranim timom iz KLS, dok će FMP ukrstiti koplje sa šampionom KLS. Čačani i ekipa iz Železnika imaće prednost domaćeg terena, a konačan plasman timova u KLS biće poznat posle poslednjeg kola koje je na program predstojećeg vikenda.

Polufinale i finale razigravanja, kao i polufinale i finale plej-ofa igraće se na dve dobijene utakmice. Crvena zvezda čeka rivala u polufinalu kroz razigravanje, dok drugi polufinalni par čine Partizan i Mega.

Po propozicijama takmičenja prednost domaćeg terena određuje se na osnovu plasmana u ABA ligi.

Što se tiče termina polufinalnog razigravanja, utakmice će se igrati u periodu od 19. aprila do 6. maja, a finale razigravanja od 10. do 24. maja. Termini polufinalnih serija plej-ofa zakazani su od 2. do 7. juna, a finale plej-ofa biće na programu od 10. do 17. juna.