PARTIZAN SE POBEDOM OPROSTIO OD OVOSEZONSKE EVROLIGE

(12.4.2024) – Košarkaši Partizana su savladali Valensiju pred svojom publikom, rezultatom 79:66, u ovkiru poslednjeg 34. kola Evrolige.

Ekipe su u totalnom egalu ušle u meč, Naneli je pogodio uvodni šut, pratili su ga Avramović i Ledej. Nedugo nakon toga je usledio odgovor Valensije koja je došla do minimalne prednosti preko Odželeja 9:12. Do kraja prve četvrtine još dva puta se menjao rezultat, Partizan je ponovo poveo, a onda je usledila nova serija gostiju od 7:0 i prednost posle 10 minuta igre (15:21).

Nastavila se rezultatska klackalica i u drugoj četvrtini. Ponovo je Partizan dobro otvorio. Pogodio je Džejlin Smit za tri poena, a potom i Avramović dvojku za egal (20:21). Usledila je serija Partizana preko Pantera, Smita i Avramovića na dva minuta do kraja prvog poluvremena (35:29), ali ponovo je Valensija napravila preokret i došla do vođstva na poluvremenu (35:37). Ponovo je blistao Odželej, a u stopu ga je pratio Harper.

Partizan je dobro otvorio drugo poluvreme novom 7:0 serijom i ponovo došao do vođstva (42:37). Pokušala je Valensija da odgovori, a onda je na scenu stupio Naneli. Održao je prednost crno- belih do kraja treće četvrtine koja je završena u korist domaćina (58:52).

Zatim je u nastavku nastavio svoju seriju i od 19 poena Partizana, postigao 17 gotovo u nizu  (67:54). Završne poene postigao je žejlin Smitkoji je pogodio još dve trojke u završnici četvrte četvrtine i osigurao ppbedu izabranicima Željka Obradovića (79:66).

FOTO: KK PARTIZAN