PARTIZAN POBEDIO TSC U BAČKOJ TOPOLI

(1.5.2023) – Nada umire poslednja. Partizan je slavio u Bačkoj Topoli 3:1 i četiri kola pre kraja vratio se u bitku za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. kasni četiri boda za TSC-om i Čukaričkim.

Počelo je prilikom Gomeša, koji je šutirao iznad prečke iskosa sa 13 metara.

Ubrzo se ispravio. Domaćin je izgubio loptu na tridesetak metara od svog gola, Jović je okrenuo nekoliko rivala na ivici kaznenog, dodao loptu do Gomeša, koji je sa 15 metara po zemlji pogodio donji desni ugao – 0:1..

Usledile su dve prilike za Jovića da duplira prednost, bez realizacije.

U 20. minutu izjednačenje. Sa 18 metara pogađa Ilić iz slobodanjaka stativu, lopta se odbija ka daljoj stativi, uz pomoć leđa golmana Partizana Popovića, tamo na metar pritrčava Saša Jovanović i loptu šanje u mrežu – 1:1.

Ratkov je sa sedam metara u 28. minutu prebacio Vujačića, a onda iz izgledne situacije i prečku, hvatajući se za glavu.

Minut 32. i opet Ratkov, ima dva zicera u pet sekundi, oba puta očajno šutira sa deset metara.

Umalo kazna u 40. minutu, Dijabate upošljava Gomeša, a on sa šest metara pogađa prečku gola TSC-a.

Pet minuta kasnije bio je precizniji, u kaznenom je pipnuo loptu vrhom kopačke i skrenuo je u gol, ali je VAR poništio gol zbog minimalnog ofsajda.

Samo što je počeo nastavak – gol. Natho sa 17 metara šutira poluvisoko, bacio se i odbranio Ilić, ali je pritrčao Jović i iskosa sa pet metara zakucao loptu pod prečku – 1:2.

U 70. minutu posle kornera sa desne strane najbolje se u petercu TSC-a na tri metra snašao bek Filipović i loptu zakucao u mrežu – 1:3.

Đakovac je uputio bombu sa 20 metara, Popović je odbranio.

IZVOR: SPORTSKI ŽURNAL