PARTIZAN SAVLADAN U KNEŽEVINI

(31.1.2024) – Košarkaši Partizana su poraženi od Monaka u gostima (85:70), okviru 24. kola Evrolige. Prelomni trenutak za Partizan desio se u poslednjem kvartalu, gde je odigrao katastrofalno u napadu i postigao svega devet poena.

Partizan je loše otvorio meč, Monako je odmah na startu napravio mini seriju poenima Mema Žaitea, a potom i Jakuba Outare za 6:0. Crno- beli su do prvih poena stigli tek nakon tri minuta igre, a njih je doneo Kevin Panter. Održavao je Monako prednost sve do završnice prve četvrtine, kada je Partizan 7:0 serijom preuzeo vođstvo. Prvo su Naneli i Panter pogodili za dva poena, a zatim je Panter pogodio trojku za vođstvo (14:16). Nastavili su sa dobrom igrom crno- beli u drugom kvratalu. U nastavku su Kaminski i Avramović pogodili za tri poena, a onda je usledila serija domaće ekipe.

Napravili su 8:0 seriju , Blosongejm i Hol, a “Kneževi” su preuzeli vođstvo (30:26). Najveći problem u tim momentima izabranika Željka Obradovića je bio taj što nisu imali raspoloženog igrača, od trojke Avramovića, prve poene je postigao tek Kevin Panter posle skoro tri minuta igre.

Monako je u nastavku pokušavao da se odlepi, još jednu seriju su uspeli “Kneževi” da naprave. Na krilima Majka Džejmsa, nova 8:0 serija i velikih plus devet (42:33). Ipak, u završnici prvog poluremena, trojkom u poslednjoj sekundi Kevin Panter je uspeo da ublaži zaostatak svoje ekipe (44:38).

Treći kvartal je bio ujednačen, a Partizan je dobro otvorio trojkom Frenka Kaminskog. Napravili su crno- beli 4:0 seriju u nastavku, a onda je usledio period bez koša novih tri minuta, da bi kasnije Avramović pogodio za tri poena. Usledila je rezultatska klackalica. Monako je sve vreme držao prednost, Partizan je prilazio i na posed zaostatka, ali je Monako uspeo da odoli napadima beogradskog kluba. U završnici kvartala usledila je serija 4:0 Ledeja i Pantera, a onda onda je Džejms fauliran na sekundu pre kraja i vratio je Monako na plus četiri (65:61).

U poslednjoj deonici usledila je katastrofa u napadu Partizana. Prvo je Monako napravio 9:0 seriju, najviše zahvaljujući Lojdu i Džejmsu. Tom serijom Monako je otišao na plus 13 (74:61). Partizan je do prvih poena došao preko Kaminskog tek na pet minuta pre kraja meča. Tada je bilo kasno da se crno- beli vrate u meč. Rasla je prednost Monaka, ali na kraju završen meč sa plus 15 za “Kneževe” (85:70).

FOTO: KK PARTIZAN