RAŠOVIĆ USPEŠNIJI OD TUFEGDŽIĆA

(1.2.2024) – Vuk Rašović već godinama uspešno radi na Bliskom istoku, a poslednje tri sezone je od Al Fejhe napravio stabilnog ligaša.

Bivši trener Partizana je prošle godine osvojio Kup Kralja i automatski obezbedio plasman u azijsku Ligu šampiona. Posle odličnih igara u grupi Fejha se plasirala u eliminacionu fazu gde joj je žreb dodelio Al Nasr.

U glavnom testu za nastavak Lige šampiona, fudbaleri saudijske Al Fejhe u Abu Dabiju su savladali domaći tim Al Wahda 1:0.

Na trenerskim klupama dva Srbina. Kod Saudijaca trener Vuk Rašović, na klupi Emiraćana Goran Tufegdžić.

Rašović je inače 2020. i 2021. trenirao baš Al Wahdu, čiju mrežu je sa uspehom čuvao nekadašnji golman reprezentacije Vladimir Stojković.

Tandem Rašović – Stojković odlično sarađuje i u Saudijskoj Arabiji, dok je Milan Pavkov imao slabiju sezonu i realno je očekivati da nekadašnji napadač Crvene zvezde promeni sredinu.

Navijači emiratskog klubu nisu zaboravili Stojkovića, posle utakmice su skandirali njegovo ime, a on je jednom mladiću poklonio rukavice u kojima je branio na utakmici.

– Veoma važna pobeda za nas, uigravamo tim i zadovoljan sam pas igrom. Momci su se potrudili da pokažu da su bolji od rivala, posebno zato što svi razmišljamo o nastavku Lige šampiona i duelima protiv Al Nasra koji predvode Kristijan Ronaldo i Mane – rekao je Vuk Rašović.

FOTO – PRIVATNA ARHIVA