PARTIZAN “STOTKOM” POBEDIO EFES

(29.2.2024) – Košarkaši Partizana su savladali Efes 100:90 u “Beogradskoj areni”, u okviru 27. kola Evrolige.

Obe ekipe su dobro ušle u meč, po dve trojke viđene su na obe strane, za Partizan Doužer i Ledej, dok za Efes Plajs i Larkin (6:6). U nastavku je usledila sporija igra, sve do sredine prve četvrtine, kada je Panter sa 5 vezanih poena doveo crno- bele u prednost (11:8). Posle serije promašaja na obe strane, Efes je uzvratio trojkom, a potom 5:0 serijom prešao u vođstvo (13:16). Do kraja prvog kvartala, bili su raspoloženi Ledej i Trifunović, koji su doneli crno- belima egal (17:20). Početkom druge deonice, Avramović je uneo novu energiju crno- belima. Usledila je rezultatska klackalica, sve do isteka četvrtog minuta, kada je prvo Trifunović, a potom i Aleksa pogodio za tri poena (31:28).

U nastavku su crno- beli 6:0 serijom došli do ubedljivijeg vođstva, nju je pokrenuo bek reprezentacije Srbije, a potom su usledila dva maestralna zakucavanja Kabokla i Ledeja (37:32). Na krilima Klajburna i Vilsa, do poluvremena je Efes uspeo da priđe na posed zaostatka i tako ode na pauzu (43:38).

Partizan je odlično ušao u drugo poluvreme, Panter je predvodio napad crno- belih i posle pet minuta igre, Efes je uspeo da upiše samo četiri poena, a crno- beli su se razigrali i tako došli do ubedljive prednosti (55:44). U nastavku je Efes napravio seriju 7:0, koju su predvodili Plajs i Klajburn (55:51). U nastavku su to prekinuli Avramović i Ledej, ali Efes je ostao u egalu (58:55). Do kraja četvrtine, trojkom Anđušića, Partizan je uspeo da dođe do značajnije prednosti pred poslednjih 10 minuta (64:59).

Anđušić je nastavio u dobrom ritmu i pogodio za tri poena na startu poslednjeg kvartala. Ipak, sredinom Kvartala se Efes vratio u meč i doao do prednosti (72:73). Sve je u svoje ruke uzeo Aleksa Avramović, nastavio da održava Partizan u prednosti, a onda je na dva minuta do kraja pogodio za tri poena i tako doveo crno-bele do dvocifrene prednosti (92:82). Do kraja meča je Efes pokušavao da se vrati trojkama Elajdže Brajanta, ali nije se moglo protiv Avramovića, koji je odigrao maestralno. Održao je prednost crno-belih do samog kraja, a Anđušić stavio tačkuna meč (100:90).

FOTO: KK PARTIZAN