POVRATAK NIKOLE TOPIĆA I 13. TRIJUMF ZVEZDE U ABA LIGI

(30.12.2023) – Crvena zvezda Meridianbet je za kraj godine navijačima prikazala povratak Nikole Topića. Momak od 18 godina se nije uplašio već je bio bitan deo u ubedljivoj pobedi kluba sa Malog Kalemegdana nad Igokeom 80:48.

Topić je iz prodora dao prvi koš na meču, a već posle pet minuta je bilo 18:10. Tačku na skoro savršenu četvrtinu je stavio Hanga trojkom za 31:13.

Nastavak je doneo seriju gostiju od 7:0. Sferopulos je odmah pozvao tajm-aut što je dalo je efekta pa je Zvezda ubacila devet poena. Igrala je Zvezda onoliko koliko treba, a publika  nestrpljivo čekala svaki novi potez mladog Topića. Do kraja poluvremena usledili su poeni sa linije penala i asistencija za Davdiovca, koji umalo nije pogodio sa celog terena uz zvuk sirene, pošto lopta nije našla put do obruča – ostalo je 47:29.

Iako su imali ogroman zaostatak, igrači Igokee se nisu predavali. Krajem četvrtine Teodosić je dao drugu trojku na meču. Tobi je ponovo dokazao da su abaligaški tereni pogodni za njegovu igru, te je vrlo lako pronalazio rešenja. Možda je na početku delovalo da će razlika biti manja, ali je zapravo bila veća. Zvezda je u poslednju deonicu ušla sa +20.

Bilo je jasno da Pionir neće biti osvojen i da Igokea nema način da se vrati u meč, posebno posle serije 11:2 za domaćina, tako da su gosti ostavljeni na samo 48 poena.

U izostanku Luke Mitrovića Majk Tobi je bio najefikasniji sa 13 poena, Davidovac 10, Jago devet, a Topić je ubacio osam poena, podelio pet asistencija, uhvatio tri lopte i ukrao jednu. Pet puta je šutirao trojke i svaki put promašio.

Kod gostiju se istakao Mario Nakić sa 12 poena. Jedini je još dvocifren bio Karmajkl sa 11.

FOTO – SCREENSHOT