PREDRAG DANILOVIĆ I BOŽIDAR MALJKOVIĆ U ŠPANSKOJ “KUĆI SLAVNIH”

(20.10.2023) – Predsednik Кošarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković irabrani su u Sevilji na svečanosti povodom obeležavanja 100 godina košarke u Španiji u tamošnju „Кuću slavnih“.

Zajedno sa Maljkovićem i Danilovićem, ovu čast dobili su i Luis Skola, Pau Gasol, Dirk Novicki, Fernando Romaj, Pepu Sančez, Felipe Rejes, Natalija Zasulskaja, tiražni časopis Điganti del basket.

“Izuzetno sam srećan što sam ovde. Moj prvi klub po izlasku iz legendarne Jugoplastike bila je Barselona. Prošlo je mnogo, mnogo vremena, vreme brzo prolazi, ali nije važno koliko imate godina već koliko vam je vremena ostalo. Moram da se zahvalim klubovima u kojima sam bio: Barseloni, Real Madridu, Baskoniji i Unikahi” , rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije kome je priznanje uručio selektor Španije Serđo Skariolo.

Iako nikada nije igrao za španske klubove, predsednik КSS Predrag Danilović, rekorder po broju titula prvaka Evrope sa reprezentacijom, našao se u odabranom društvu kao jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena.

“Izuzetna mi je čast što imam priliku da budem član španske „Кuće slavnih“ zajedno sa ovim istaknutim ličnostima i istinskim legendama našeg sporta. U godini u kojoj Кošarkaška federacija Španije slavi 100 godina, veoma sam ponosan što sam prepoznat kao deo istorije. Lično, uvek ću biti posebno vezan za Španiju, Madrid, Fuenlabradu, gde smo pisali jednu od najlepših bajki našeg sporta na klupskom nivou. Štaviše, ponosan sam na naše rivalstvo, na istinsko poštovanje na terenu i van njega svaki put kada reprezentacija Srbije ili srpski klub igra protiv španskih timova. Čestitam na ovoj svečanosti i hvala na promociji i razvoju ovog lepog sporta” , rekao je Danilović na svečanosti.

FOTO: KSS