Preminuo Vuk Roganović

Rukometni trener i nekadašnji selektor rukometne reprezentacije Srbije, Vuk Roganović, preminuo je u 77. godini života od posledica duge i teške bolesti. Tim povodom oglasio se i Rukometni Savez Srbije. Na njihovom zvaničnom sajtu stoji objava povodom ove tužne vesti, a koju prenosimo u celosti.

Vuk Roganović je svoju karijeru započeo davne 1960. godine, kao igrač u zemunskoj Mladosti, zatim ju je nastavio u Dinamu iz Pančeva, švedskom Geteborgu, Crvenki i u Belgiji 1970. godine, gde je završio igračku, a započeo svoju bogatu trenersku karijeru.

U Belgiji je proveo 10 godina kao trener nekoliko klubova (Dendermonde, Avantin Lebbeke, Mehelen Nerpelt) i muške reprezentacije Belgije. Bio je predavač i član Olimpijskog komiteta Belgije. U svoju zemlju se vratio 1980. godine gde je predvodio Crvenku, zatim ŽRK Radnički Beograd, RK Železničar iz Niša, Pelister Bitolj, ŽRK KTK Zaječar, ŽRK Budućnost iz Podgorice, zatim odlazi u daleki Katar gde je predvodio Al Rajan 1988. do 1990. godine. Sledi povratak u Srbiju gde preuzima Šamot iz Aranđelovca, ŽRK Dinamo Pančevo, ŽRK Napredak Kruševac, ŽRK Spartak Subotica, Partizan Beograd, RK Pljevlja, ŽRK Knjaz Miloš, RK Crvena Zvezda, RK Budućnost Podgorica, RK Župa, ŽRK Cepelin, RK Spartak Vojput, ORK Beograd i ŽRK Vojvodina – Minakva i žensku reprezentaciju Jugoslavije 1995. – 1996. godine.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri od 44 godine, predvodio je 26 klubova i osvojio 24 trofeja (Nacionalni KUP-ovi i titule).