PRIORITET BORBA U OSLU ZA EURO 2020!

Fudbalska reprezentacija Srbije u drugoj sezoni B Lige nacija igraće u grupi 3 protiv Rusije, Turske i Mađarske, odlučeno je  žrebom u Amsterdamu. Nova sezona počinje 3. septembra, a trofej brani Portugalija.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbija Ljubiša Tumbaković ističe da je grupa za Ligu nacija teška, ali da je trenutno prioritet Norveška i borba za EURO 2020.

“Dobili smo tešku grupu, jer igramo protiv dve selekcije koje su izborile plasman na prvenstvo Evrope, a Mađarska je selekcija koja iz godine u godinu napreduje. Međutim, naš akcenat u ovom trenutku je na ono što nas očekuje 26. marta u Oslu. Imaćemo dovoljno vremena da razmišljamo o takmičenju u Ligi nacija.”, rekao je selektor Srbije za sajt FSS-a.

Zahvaljujući Ligi nacija, Srbija se bori za plasman na prvenstvo Evrope.

“Moram da kažem da je Liga nacija opravdala svoje formiranje i sada već postojanje, a nama će svakako biti izazov da se borimo za plasman u A diviziju i mečeve protiv najjačih evropskih selekcija. Ponavljam, ipak, grupa je veoma teška, ozbiljna, verovatno najkvalitetnija u B diviziji. Imaćemo vremena da se fokusiramo na te duele, jer sada je prioritet Norveška.”,  zaključio je Tumbaković.

Pripremio:Miroslav Nackov