PROMAŠENI PETERCI KOŠTALI SRBIJU PORAZA NA SVETSKOM PRVENSTVU

(13.2.2024) – Žestoku borbu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva vodile su Srbija i Hrvatska, u kojoj su Barakude uz pomoć odličnog golmana Bijača došle do trijumfa protiv Delfina sa 15:13.

Hrvatska je povela 3:1, brzo je Srbija odgovorila preko Vica i Ranđelovića i prva deonice je završena nerešeno 4:4.

Delfini su došli do prvog vođstva preko Vučinića u drugoj četvrtini, pogotkom Jakšića su poveli 7:5, ali Hrvati su ubrzo stigli do izjednačenja pa je na poluvremenu bilo 9;9.

U nastavku su Barakude preuzele vođstvo, a jedan od prelomnih trenutaka je bila odbrana peterca golmana Bijača Mandiću pa je na kraju trečeg dela Hrvatska vodila 11:10.

Strahinja Rašović nas je držao u igri svojim golovima, ali kod vođstva Hrvata 13:12 i Rašović nije uspeo da iskoristi peterac. Vicešampion Evrope je zahvaljujući Buriću otišao na 14:12. Potom je Mandić šutirao iz okreta u Bijača, pa je napravio faul za isključenje, pa novi faul posle sudijskog zvižduka, te je zaradio zbog toga brutaliti ili isključenje bez prava zamene.

Do kraja smo videli još po jedan gol i trijumf Hrvata sa 15:13, a naši nastavljaju borbu za peto mesto.

U ostalim mečevima Španija je pobedila Crnu goru 15:12 i u polufinalu čeka Italiju koja je pobedila Grčku 11:10.

Iznenađenje predstavlja pobeda Francuske nad Mađarskom od 11:10, posebno što je nadoknadila minus od četiri gola. Domaćini Olimpijskih igara u polufinalu igraju sa Hrvatskom.

FOTO – VSS / Marcel ter Bals/MTB-Photo