PRVI OKRŠAJ NA SVETSKOM KUPU U PERUU SRPSKI STRELCI IMAĆE SA KINEZIMA

(12.4.2023) – Mesec dana posle izuzetno uspešnog učešća na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Talinu, srpska reprezentacija se vraća na međunarodnu scenu.

Od četvrtka do utorka u glavnom gradu Perua, Limi biće održan treći ovogodišnji turnir Svetskog kupa vazdušnim i malokalibarskim oružjem.

Srbiju će predstavljati sedmočlana ekipa u kojoj su Damir Mikec, Zorana Arunović (oboje vazdušni pištolj), Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Teodora Vukojević, Milutin Stefanović i Lazar Kovačević (svi vazdušna i malokalibarska puška).

Naši strelci su sezonu Svetskog kupa otvorili na SK u Kairu, gde su srebrne medalje osvojili Zorana Arunović pojedinačno i u miks paru sa Damirom Mikecom. Potom je održan SK u Bopalu (Indija), na kome je učestvovala samo Sanja Vuakšinović.

Turnir u Limi je karakterističan po tome što će skoro svi naši reprezentativci (izuzimajući Vukašinovićevu) prvi put posle više od pola godine imati priliku da odmere snage sa strelcima iz jedne od svetskih velesila, Kine. Takmičari najmnogoljudnije zemlje sveta se na međunarodnoj sceni nisu pojavljivali od prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva do ovogodišnjeg SK u Bopalu, gde su bili ubedljivo najuspešniji.

Prvog dana Svetskog kupa nadmetaće se dvoje naših strelaca. Zorana Arunović i Damir Mikec će učestvovati u pojedinačnim takmičenjima vazdušnim pištoljem. U petak su na programu takmičenja miks parova puškom i pištoljem, a preostalih dana pojedinačne discipline puškom.

IZVOR/FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE