ČUKARIČKI DANAS U 17.00 IMA TRENING PRED PRVU UTAKMICU PLEJ-OFA SA PARTIZANOM

Potpuni cirkus nastao je posle sinoćne utakmice Superlige Srbije u fudbalu između Čukaričkog i Partizana, iako je situacija bila potpuno jasna.

Gostujući navijači došli su sa namerom da prekinu meč što su više puta i učinili. Kada je cela istočna tribina kasnije ispražnjena i kada su se stekli uslovi za odigravanje, igrači Partizana su odbili da igraju rekavši da im je ugrožena bezbednost, pošto su im njihovi navijači rekli da ne smeju da nastave susret.

Igrači Čukaričkog su čekali nastavak susreta.

Umesto da sudija, uz konsultaciju sa delegatom, tog trenutka svira kraj utakmice pa da disciplinski organi odluče kako će ista biti završena, oni se konsultuju sa nekim iz FSS ( nezvanično se pominje generalni sekretar Šurbatović) odlaze sa terena ne svirajući kraj meča i povlače fudbalere u svlačionicu, da bi se kasnije pojavilo saopštenje iz Zajednice prvoligaša da se utakmica nastavlja (od 22. minuta) danas od 18.00.

U međuvremenu su se oglasili iz Čukaričkog.

Sve što se dešavalo na stadionu na Banovom brdu u utorak uveče velika je sramota srpskog fudbala. Fudbalski klub Čukarički je učinio sve što je traženo da se stvore uslovi da meč posle pražnjenja istočne tribine bude nastavljen. Stav Uprave fudbalskog kluba Čukarički je da se fudbalski propisi moraju poštovati, a da vinovnici incidenta moraju da budu sankcionisani.

Naš klub nije formalno obavešten o odluci da bude igran nastavak meča, nismo dobili niti pismenu odluku niti bilo kakvo drugo obrazloženje o razlozima prekida, kao ni o zakazivanju utakmice u novom terminu. Takođe, glavni sudija meča nije dao znak za kraj utakmice.

Odluka o prekidu i naknadnom nastavku utakmice suprotna je važećim propisima. Jedini pravno utemeljeni ishod jučerašnjeg meča isključivo mora biti registracija utakmice službenim rezultatom u korist FK Čukarički, ekipe koja nije odbila nastavak meča.

Našem klubu je ostala nepoznanica na osnovu kojih bezbednosnih činjenica je sudija doneo odluku o otkazivanju utakmice, ili je, kao što to brojni snimci pokazuju, odluka doneta nakon izričitog odbijanja igrača i predstavnika FK Partizan da nastave utakmicu i da napuste teren za igru. Fudbalski klub Čukarički će u toku dana dostaviti medijima zvaničnu žalbu koja će biti upućena na adresu Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije.

Na sinoćnoj utakmici nije bio ni predsednik Partizana Vučelić, ni generalni sekretar Vazura, koji su očigledno znali šta se sprema. Očigledno će njihovo odbijanje da daju ostavke na svoje funkcije dovesti do stalnih opstrukcija navijača u vidu prekidanja mečeva, tako da ova vrsta zaštite koju su crno-beli dobili sinoć od sudije i delegata samo produžava agoniju kluba.

U ovom trenutku Čukarički ne može da organizuje današnji susret, jer isti nije prijavljen policiji, a nije prijavljen jer, kako kažu, klub niko zvanično nije obavestio da se utakmica opet igra danas od 18.00.

Čukarički danas od 17.00 ima trening koji je zatvoren za javnost.

FOTO – SCREENSHOT