RADNIČKI U PET SETOVA BOLJI U DERBIJU OD VOJVODINE

(20.12.2023) – U derbiju kola odbojkaše Superlige, posle dva sata velike borbe u hali Jezero kragujevački Radnički je posle preokreta pobedio ekipu Vojvodine sa 3:2 (20:25, 22:25, 25:23, 25:19, 15:10).Prvi set protekao je u ujednačenoj igri obe ekipe do osamnaestog poena, a onda je ekipa Vojvodine pojačala servis i završila set 20:25. U drugom setu su gosti na početku napravili razliku od dva poena i taj višak držali su do samog kraja i osvojili set rezultatom 22:25. Početak trećeg seta doneo je mnogo bolju igru Radničkog koji je u jednom trenutku imao i pet poena prednosti, ipak nisu se gosti predavali i uspeli su da čak i povedu u jednom trenutku ali to je bilo nedovoljno da dobiju ovaj set- na kraju 25:23.
Četvrti set doneo nam je igru na ivici nerava u kojoj smo videli i dva isključenja u obe ekipe, a ovaj set ipak dobija Radnički rezultatom 25:19. U petom setu nova drama i još jedno isključenje u ekipi Radničkog ali mnogo bolja igra pred kraj seta i pobeda od 15:10 za domaćina. Ovim trijumfom Radnički je stigao do trećeg mesta, iza Crvene zvezde i Partizana, dok je Vojvodina trenutno na poziciji pet.

U narednom, 12. po redu kolu Superlige Srbije, Kragujevčani dočekuju Takovo iz Gornjeg Milanovca, a Novosađani gostuju u Staroj Pazovi, ekipi Jedinstva.