REKORD ĐOKOVIĆA U POBEDI NAD DE MINOROM

(12.4.2024) – Najbolji teniser sveta Novak Đoković, prvi nosilac na mastersu u Monte Кarlu, u četvrtfinalu je pobedio Australijanca Aleksa de Minora – 2:0 (7:5, 6:4).

Ovom pobedom Novak je postao rekorder po broju masters polufinala, ima ih 77, Nadal je stao na 76, Federer na 66.

De Minor je već u prvom gemu imao dve brejk lopte, ali nije ih iskoristio, Đoković je vezao četiri poena i poveo je sa 1:0. U drugom gemu Novak je imao dve šanse za brejk, ali Aleks se kao i Srbin u prethodnom gemu sjajno snašao i uspeo je da osvojio poen za 1:1.
Do desetog gema nije bilo većih uzbuđenja, činilo se da će De Minor doći do 5:5 jer je vodio 40:15, ali onda je Novak vezao tri poena i imao je brejk / set loptu, ali nije uspeo da je iskoristi.

Aleks je digao nivo igre i stigao je do 5:5. Australijanac je u 11. gemu imao šansu, Novak je odlično reagovao i nije dozvolio protivniku da materaliziju brejk loptu. Srpski as je De Minora „prelomio“ u 12. gemu – tri brejk / set lopte je imao Novak, prve dve nije iskoristio, jeste treću i slavio je sa 7:5.

Posle šest gemova u nizu sa brejkom usledio je jedan koji je de Minor dobio na svoj servis za izjednačenje – 4:4. Кonačno je Novak dobio svoj servis gem, sa nulom – 5:4. Zatim je u desetom gemu drugog seta Novak došao do dve brejk/meč lopte i iskoristio je prvu – 6:4.

Novak sutra u polufinalu čeka boljeg iz četvrtfinalnog duela Ugo Amber – Кasper Rud.