ROBINSON I DANKAN MENTORI VIKTORU VEMBANJAMI

(25.6.2023) – Odavno šou biznis zvani NBA liga nije imao veći spektakl u najavi.

Zvezda NBA drafta za 2023. godinu je Viktor Vembanjama koji je već licitiran kao budućnost San Antonio Sparsa i cele lige, a jedno od glavnih pitanja je kako će se u NBA ligi snaći momak kojem pripisuju neverovatan potencijal.

Viktor ima 19 godina, 226 cm i 95 kilograma. Sa ovim fizičkim karakteristikama on trenutno nema šta da traži u najjačoj ligi sveta, ali je vreme pred njim i Sparsima koji su ga birali sa prve pozicije na draftu. Na ruku mu ide i sportski pedigre – otac Feliks, Kongoanac, je bivši atletičar, a majka Elodi, Francuskinja, bivša košarkašica.

Iskusni Greg Popović kreće u novu izgradnju šampionskog tima, a mladi Francuz već je dobio nekoliko savetnika tima iz Teksasa.

Vembanjama je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj se nalazi sa živim legendama “Sparsa” – Šonon Eliotom, Dejvidom RobinsonomManuom Đinobilijem i Timom Dankanom.

„Ne bih mogao da tražim bolje uzore“, napisao je Vembanjama.

Zatim je dodao:

„Za tih nekoliko sati naučio sam više o NBA nego za čitav život dotad. Mnogo mi znači kada vidim da su takvi košarkaši veoma fini i ljubazni ljudi. Oni su iskreno želeli da podele svoja iskustva sa mnom i da se postaraju da ja iz njih naučim. Dankan je imao sličnu dobrodošlicu kada je došao u ligu – u timu su tada bili Robinson i Eliot“, poručio je Francuz.

FOTO – SCREENSHOT