RUKOMETAŠICE UBEDLJIVE PROTIV ČILEA ZA PROLAZAK U NAREDNU FAZU

(5.12.2023) – Rukometašice Srbije plasirale su se u narednu fazu Svetskog prvenstva, nakon što su savladale selekciju Čilea 30:16. U naredoj fazi izabranice Uroša Bregara naći će se u trećoj grupi, gde su plasman već obezbedile: Nemačka, Poljska, Japan.

Srbija je odlično otvorila meč sa tri brza pogotka. Pogodila je Aleksandra Lazić u prvom napadu, a potom i Katarina Bojičić dva puta. U nastavku je usledio prazan hod i srpske rukometašice su bile bez pogotka skoro 13 minuta, a za to vreme uprkos velikom broju grešaka na obe strane, Čileanke su izjdnačile, a u jednom trenutku došle i do preokreta 3:4. Period bez gola je prekinula Aleksandra Stamenić, koja se tada prvi put upisala u strelce. U završnici prvog dela igre, raspucale su se naše rukometašice i došle do solidnog vođstva  10:6. Na poluvremenu se istakla Stamenić sa 4 pogotka, pratila je Bojičić sa dva, a po jedan su postigle Anđela Janjušević, Jovana Jovović, Aleksandra Lazić i Dunja Radević.

Čileanke su dobro otvorile drugo poluvreme sa tri brza pogotka i došle do egala  10:9.  Srbija se raspucala u nastavku i sa sedam uzastopnih pogotka došla do ubedljive prednosti 17:9. U nastavku je Srbija održavala stečenu prednost, a do kraja meča je i dodatno uvećavala, da bi do kraju upisala ubedljivu pobedu  30:16.

Najraspoloženija je bila Aleksandra Stamenić sa sedam, pratile su je Sanja Radosavljević i Dunja Radević sa po četiri pogotka, po tri su postigle Jovana Jovović, Edita Nuković i Aleksandra Vukajlović, Katarina Bojičić i Teodora Veličković po dva, a u strelce su se upisale i Andjela Janjušević i Emilija Lazić.

Srbija prelazi u novu grupu gde će igrati protiv Nemačke, Poljske i Japana i ne prenosi niti jedan bod.

FOTO: RSS