RUKOMETNE JUNIORKE ZAVRŠILE UČEŠĆE NA SVETSKOM PRVENSTVU

(28.6.2024) – Ženska juniorska reprezentacija Srbije završila je učešće na Svetskom prvenstvu za igračice do 20. godina u Severnoj Makedoniji.

Srpske juniorke zauzele su 22. mesto od 32. ekipe učesnice, ali uz važnu napomenu i podsetnik da je ova generacija nastupala na planetarnoj smotri prvi put posle deceniju, kao i da su okolnosti pretodnih godina učinile da ova ekipa ne bude konkurentnija.

Ovo iskustvo značiće nadolazećim generacijama (kadetkinje 6. u Evropi), kao i ovim igračicama u daljem razvoju kada je seniorski rukomet u pitanju.

Da li je moglo više – moglo je, ali je za sada ovo bio maksimum Srbije.

Ubedljica pobeda protiv Češke koja se direktno plasnirala u drugom delu prvenstva ohrabruje, borbenost i zalaganje takođe, ali i učinak golmanskog tandema Vranić-Savić.

Teodora Vranić je konstantno bila dobra bez obzira na kvalitet i snagu protivnika, dok je Mina Savić, debitant na ovom šampionatu jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Bilo je i onih koje su podbacile što će se sigurno odraziti na nešto sporiji put ka seniorskoj reprezentaciji.

Posebno poštovanje treba iskazati selektoru Slavku Krnjincu koji se stoički nosio sa svim izazovima, negtivnim komentarima i ni malo lakim zadatkom uzimajući u obzir kada je preuzeo kormilo i koliko malo vremena je imao za pripremu.

FOTO: SAŠA PAHIĆ