RUKOVODSTVO I NAVIJAČI AEK-a SAMOKRITIČNI PO PITANJU SPORNIH TRANSPARENATA

(8.10.2023) – Iznenađujući transparenti koji su se pojavili na utakmici AEK – Ajaks zbunili su javnost. Kosovo je Albanija i Fuck Albania em što nema veze sa ovom utakmicom i fudbalom uopšte, em što su natpisi kontradiktorni.

Da su se zaista iznervirali zbog ovog incidenta pokazuje i činjenica da su rukovodstvo i navijači AEK-a poslali i redakciji SOS kanala plus zvanično saopštenje.

-FK AEK izražava gađenje i nedvosmisleno osuđuje pojavljivanje, makar i na nekoliko sekundi, transparenta ekstremnog nacionalističkog sadržaja na našem stadionu. Što nema apsolutno nikakve veze sa istorijskim poreklom našeg udruženja, niti naravno sa onim za šta se ono zalaže od svog osnivanja.

AEK ne mora ništa da dokazuje rečima, jer je to učinio na delu na način koji se ne može osporiti i inicijativama koje nijedan drugi klub nije preduzeo protiv rata (1999. NATO bombardovanje Jugoslavije)

Povodom konkretnog tužnog incidenta, AEK navodi da ovako neće ostati. Već pokrećemo akcije za utvršivanje odgovornosti čak i za trenutnu – ponavljamo – sliku koja je s pravom uznemirila veliku masu našeg navijačkog sveta, takođe revoltiranu ovim incidentom. Definitivno ćemo ući u trag odgovornima i biće im zauvek zabranjen ulazak na naš stadion.

Saopštenje su poslali i pripadnici najbrojnije navijačke grupe.

-Kao Original 21 kategorično izjavljujemo da postavljanje transparenata nacionalističkog sadržaja koje se dogodilo na našem stadionu tokom utakmice protiv Ajaksa od strane nekoliko pojedinaca, ni na koji način ne izražava stavove i mišljenja Original 21.

Istorija ekipe koju obožavamo kao i nepobitan životni stav ORIGINAL 21 prema bilo kakvom obliku fašizma, čini našu GREŠKU još većom i dužni da je ispravimo.

Osuđujemo ovaj transparent, izvinjavamo se klubu AEK-u za eventualne neprijatnosti koje je ovaj transparent napravio i što je našom nepažnjom, čak i na vrlo kratko vreme, postavljen u zoni naše odgovornosti.

Iskreno se izvinjavamo svim navijačima naše ekipe koji su se osećali isto kao i mi. Postiđeno!!

Najodlučnije poručujemo da ćemo preduzeti drastične mere kako se ovako nešto više nikada ne bi ponovilo – kažu navijači AEK-a.

Pošto se posmatrači UEFA ozbiljno bave politikom ne znamo da li će biti pokrenut disciplinski postupak protiv grčkog kluba. Podsećam da je transparent Kosovo je Srbija na utakmicu Rumunija – Kosovo podveden pod rasisitički.

FOTO – SCREENSHOT