ZBOG RATA NEMA SPORTA U IZRAELU

(8.10.2023) – Izrael je proglasio rat Palestini posle iznenadnog napada Hamasa na ciljeve u Izraelu tako da će doći do odlaganja sportskih priredbi u ovoj zemlji ili učešća izraelskih sportista na međunarodnoj sceni.

Partizan je imao sreće pošto je veče pre početka ratnih sukoba odigrao svoj meč sa Makabijem, koji je uputio zvanični zahtev Evroligi o odlaganju utakmice sa Olimpijom iz Milana. Jedan od razloga je i zabrana izlaska iz države od strane izraelskog Ministrastva sporta, konkretno u slučaju Makabija, dok Hapoel svoju Evrokup utakmicu protiv Vulvsa nikako ne može da odigra na svom terenu.

Utakmica 2. kola regularne sezone Evrokupa između Hapoela Šlomo iz Tel Aviva i Vulvsa iz Viljnusa, koji je trebalo da se igra 11. oktobra, i utakmica 2. kola regularne sezone Evrolige između Armanija i Makabija iz Tel Aviva, zakazan za 12. oktobar, suspendovan je posle terorističkih napada i početka oružanog sukoba u Izraelu.

Evroliga prati situaciju i proceniće sa pogođenim timovima najbolje moguće opcije za pomeranje utakmica na osnovu raspoloživih datuma. Dodatne informacije će biti objavljene kada budu dostupne.

Evroliga ponavlja svoju čvrstu posvećenost protiv svih akata nasilja i u korist mira, i nastaviće da koristi svoj glas da promoviše poštovanje, inkluziju i različitost, vrednosti koje su u srži organizacije i njenih timova.

Evroliga želi da izrazi najdublje saučešće porodicama nastradalih i svima koji su pogođeni tragedijom koja je u toku – navodi se u zvaničnom saopštenju.

FOTO – SCREENSHOT