ŠAHISTKINJE CRVENE ZVEZDE ŠAMPIONKE DRŽAVE

(21.10.2023) – Kolo pre kraja Prve lige Srbije u šahu za žene 2023, šahistkinje Crvene Zvezde Data-Driven Lab su obezbedile šampionsku titulu. Pobedom protiv fenjeraša Šahmatnog kružoka rezultatom 3:1 samo su potvrdile svoju superiornost.

Sastav Crvene zvezde – Elina Danelian, Jovana Raport, Lilit Mkrtčijan, Adela Velikić, Jovana Srdanović i rezerve Ksenija Tomin, Tatjana Vukosavljević i Marija Stanimirović. Trener je Vladimir Škundrić.

Na kraju, Crvena Zvezda je osvojila 29 meč bodova, 4 više od drugoplasiranog tima Čast i slava iz Pirota koja je slavila nad ekipom Zlatara iz Nove Varoši. Trećeplasirana ekipa je RAD iz Beograda sa 23 meč boda. Prošlogodišnji šampion RAD podelio je bodove sa Sirmiumom.

U današnjem kolu ipak je bilo iznenađenja. Najneizvesnije je bilo u meču Rudar Kostolac i Jelica PEP iz Goračića. Jelica je slavila minimalnim rezultatom 2,5:1,5 i tako uspela da sačuva prvoligaški status. Odlučila je poslednja partija na meču, a ujedno i poslednja partija na Ligi, između Sandre Đukić i Nađe Tončeve. Uspela je Sandra Đukić da spase remi i samim tim i status prvoligaša za trostrukog šampiona države, Jelicu PEP iz Goračića.

Mladost iz Lučana je u poslednjem kolu uspela da pobedi Osnovac iz Niša 2,5:1,5 i tako iskomplikuje borbu za opstanak. Jugović iz Kaća je bio bolji od Vidikovca takođe minimalnim rezultatom.

FOTO – ŠSS