SAMARDŽIĆ I KOVAČEVIĆ NASTUPAJU ZA SRBIJU

(2.3.2023) – Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja, kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora sa mladim talentovanim igračima srpske nacionalnosti dobija pozitivan ishod.

Jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije!

Kontakt između Samardžića i Stojkovića postoji još od leta prošle godine. Selektor je u avgustu bio na utakmici Milana i Udinezea i praktično od tada prati razvoj talentovanog i perspektivnog fudbalera.

Samardžić je rođen 24. februara 2002. godine u Berlinu. Bio je deo svih mlađih kategorija nacionalnog tima Nemačke. Pre Udineza igrao je u seniorskim timovima Herte i Lajpciga.

FSS je u međuvremenu potvrdio da je Vladan Kovačević, jedan od najboljih golmana poljske lige novi reprezentativac Srbije.

Kovačević je “sa velikim zadovoljstvom prihvatio poziv selektora Dragana Stojkovića” i trebalo bi uskoro da bude deo najboljeg tima Srbije, poručio je FSS.

Kovačević je rođen 11. aprila 1998. u Banjaluci, ponikao je u lokalnom Željezničaru, potom prelazi u Sarajevo i od 2021. godine brani u Rakovu, klubu koji je lider šampionata Poljske i već neko vreme je na skeneru direktora A tima Stevana Stojanovića, samim tim i selektora Dragana Stojkovića.

Preostalo je još da se završi i administrativni deo, odnosno da iz FIFA stigne odobrenje za obojicu fudbalera, što se očekuje u narednim danima.

FOTO: FSS