FOTO: MILAN AKSENTIJEVIĆ

TSC NADIGRAO RADNIČKI U KRAGUJEVCU

(2.3.2023) – TSC je na “Čika Dači” u Kragujevcu savladao domaći Radnički rezultatom 2:0. Junaci pobede gostiju bili su Petar Ratkov i Saša Jovanović.

Nije dugo trebalo gostima da povedu. Saša Jovanović probio je po desnoj strani, prikočio, fintom izbacio rivala, a onda centrirao po zemlji na prvu stativu, na sedam metara natrčao je Petar Ratkov i zakucao loptu pod prečku – 0:1.

Domaći su u 26. minutu morali da menjaju, Evandro je nezgodno pao i zbog povrede nije mogao da nastavi meč.

Pet minuta kasnije loše izbijena lopta sa ivice šesnaesterca, sledi volej Saše Jovanovića sa 20 metara po sredini, pogodio je desni ćošak gola Kragujevčana – 0:2.

U drugom poluvremenu mogao je Radnički prvi da zatrese mrežu, u 56. minutu Čolović je bio sam na deset metara pred golmanom rivala, sapleo se, umesto loptu udario je nogom u busen trave i pao, otišla je šansa u nepovrat.

TSC je postigao treći gol u 70. minutu posle kontre, lopta u for za Ratkova, zaobišao je golmana, šutirao u prazan gol, igrač domaćih Pecelj samo je zakucao sa metra i potvrdio pogodak. Ali…

Posle nekoliko minuta VAR je poništio gol zbog minimalnog ofsajda Ratkova.

Do kraja još dva crvena kartona za domaćina. U 82. minutu Ivanović je pred kaznenim oborio Ratkova, koji ga je nadmudrio driblingom, i dobio drugi žuti karton. Petar Ratkov je iz slobodnog udarca sa 17 metara pogodio prečku.

Prvi minut nadoknade i novo isključenje. Vlajković je dobio drugi žuti karton, nadmudrio ga je Seke, a on ga je rukom oborio sa leđa na pola terena uz aut liniju.

TSC u 25. kolu dočekuje Crvenu zvezdu 7. marta.

IZVOR: SPORTSKI ŽURNAL