SELEKTOR SRBIJE NA KLUPI MAĐARSKOG KLUBA

(16.4.2024) – Uroš Bregar će do kraja sezone sedeti na klupi Đera. Najtorfejniji evropski klub je ponudio selektoru ženske reprezentacije Srbije aganžman do kraja sezone, tačnije za predstojeće borbe u Ligi šampiona.

Per Johanson je nedavno preuzeo ovaj mađarski tim, ali je u pomoć odmah pozvao stratega Srbije, pre svega zbog odličnih taktičkih rešenja koje ima.

Đer je ove sezone izgubio Кup Mađarske od Ferencvaroši, potom je ostao i četiri boda u zaostatku od tima iz Budimpešte. Ekipa koju sjajno predvode Andrea Lekić i Dragana Cijić će po svemu sudeći osvojiti duplu krunu čekanu 27 godina.

Na drugoj strani, Đer će ostati bez ijednog domaćeg trofeja, pa je sve karte bacio na Ligu šampiona. U četvrtfinalu ih čeka veoma težak posao jer će za rivala imati Vajpers, trostrukog uzastopnog šampiona Evrope.

“Dogovorio sam saradnju do kraja sezone. Pera Johansona dugo poznajem. Često smo razgovarali o rukometu i pre nekoliko dana mi je poslao poruku i pitao da li sam spreman da dođem u Đer” , rekao je Uroš Bregar, neposredno po potpisivanju ugovora.

FOTO: RK ĐER