SINER NANEO TREĆI PORAZ U FINALU U POSLEDNJE ČETIRI GODINE MEDVEDEVU

(28.1.2024) – Janik Siner je novi šampion Australijan opena.

Italijanski teniser je posle velike borbe i preokreta savladao Danila Medvedeva sa 3:2 u setovima – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

Odlično je Medvedev počeo ovo finale. Sjajno je delovao na terenu, dok Siner nije uopšte bio na prepoznatljivom nivou.

Rus je u trećem gemu stigao do brejka i bez problema je održavao stečenu prednost, a za kraj prvog seta je još jednom uzeo servis protivniku – 6:3. Slična slika je viđena i u drugom setu. Medvedev je poveo 3:1, pa stigao do 5:1 i lako došao sa 6:3 do 2:0 u setovima.

Ipak, nije se predavao Siner. Proradio mu je servis, nije pokazao psihički da je potonuo, vodila se velika borba u trećem setu, a mladi teniser je došao do brejka u desetom gemu i smanjio rezultat u setovima – 6:4.

Podiglo se samopouzdanje Sineru, ali imao je šanse Medvedev da prelomi susret u četvrtom setu. Imao je u dva navrata brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Italijan svoju jeste, opet u desetom gemu i došao je do izjednačenja – 6:4.

Malo je pao Medvedev u odlučujućem setu, dok je Siner podigao nivo igre. Novi brejk Italijana se dogodio u šestom gemu, generalno labilni Medvedev je potpuno ispao iz ritma i potpuno zasluženo je Italijan došao do najveće pobede u karijeri.

FOTO – SCREENSHOT/YOUTUBE/EUROSPORT