Spisak odbojkašica za OI u Tokiju

Izvor: Tanjug

Selektor ženske odbojkaške repezentacije Srbije Zoran Terzić saopštio je širi spisak od 27  igračica  za Olimpijske igre u Tokiju.

Odbojkaški turnir odigraće se u Arijake areni u Tokiju, a na spisku su: tehničari: Maja Ognjenović, Bojana Drča, Slađana Mirković, Emilija Žakić, Mila Đorđević i Aleksandra Ćirović; korektori: Tijana Bošković, Ana Bjelica, Milica Kubura i Milka Stijepić; libera: Silvija Popović, Teodora Pušić, Bojana Gočanin i Sanja Đurđević; blokeri: Milena Rašić, Stefana Veljković, Mina Popović, Maja Aleksić, Tanja Sredić, Božica Marković i Jovana Kocić; primači: Brankica Mihajlović, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Jelena Blagojević, Katarina Lazović i Sara Lozo.

Akutelne svetske i dvostruke uzastopne evropske šampionke, u Tokiju će braniti srebro sa prethodnih Igara u Rio de Žaneiru.

Prvi meč u grupi A odigraće protiv Dominikanske Republike u nedelju, 26. jula od 7.20 sati po našem vremenu, u drugom kolu 28. jula, igrati protiv Japana (7.20), a u 3. kolu, 30. jula protiv Kenije (7.20). Seniorke Srbije će u 4. kolu 1. avgusta, igrati protiv Brazila (9.25), a u poslednjem kolu 3. avgusta protiv Koreje od 2.00 sata po našem vremenu.

U grupi B  igraće Kina, SAD, Rusija, Italija, Argentina i Turska, a plasman u četvrtfinale izboriće po četiri selekcije iz obe grupe.

Olimpijske igre na programu su od 26. jula do 9. avgusta.