SRBIJA GOSTUJE U AUSTRIJI

(25.12.2023) – Reprezentacija Srbije gostovaće Austriji u Beču 4. juna u trećoj proveri za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (14. jun – 14. jul). Juče je potvrđeno da će Orlovi igrati sa domaćinom na nekadašnjem čuvenom stadionu „Prater”, danas „Ernst Hapel”.

Ostaje još da naš državni tim pronađe protivnika za poslednji test uoči kontinentalnog šampionata. Termin bi trebalo da bude 9. jun, nedelju dana uoči prve utakmice na EURO protiv Engleske u Gelzenkirhenu.

Izabranici Dragana Stojkovića 21. marta sastaće se sa Rusijom u Moskvi, a pet dana kasnije odmeriće snage sa Kiprom u Limasolu. Oba rivala Srbije neće igrati na kontinentalnoj smotri. Austrija, treći protivnik Orlova u pripremnom periodu, jedina se od poznatih takmaca naše reprezentacije plasirala u Nemačku. Očekuje se da i poslednji rival bude učesnik EURO, mada možda i ne bude tako.

Osim sa Englezima Piksijeva četa igraće na evropskoj smotri još sa Slovenijom 20. i Danskom 24. juna (obe utakmice u Minhenu). Plasman u osminu finala EP izboriće dve selekcije i četiri od šest trećeplasiranih.