TREĆE KOLO KUPA SRBIJE

(25.12.2023) – Zlatne medalje na trećem kolu Kupa Streljačkog saveza
Srbije, održanom u Sali Sportskog društva Crvena zvezda, na ravne časti podelili su iskusni i strelci generacija koja dolaze.

Pištoljem su trijumfovali prekaljeni reprezentativci, a puškom članovi omladinskog nacionalnog tima.

Omladinka Aleksandra Havran (Novi Sad 1790) je puškom pogodila odličnih 631,3 kruga i ubedljivo trijumfovala u seniorskoj, samim tim i u juniorskoj konkurenciji. I srebrna medalja otišla je u ruke takmičarke juniorskog uzrasta, Novobeograđanke Anje Knežević, dok je treća bila prejanica JSD Partizan, Andrea Arsović. Bronzu u omladinskoj kategoriji izborila je
Ljiljana Cvetković (Niš 1881).

Dva zlata puškom je, poput Havranove, osvojio je Aleksa Rakonjac, omladinac Pančeva 1813, kome je rezultat od 628,5 krugova doneo trijumfe kako u juniorskoj, tako i u seniorskoj kategoriji. Srebro i bronza u seniorskoj konkurenciji otišli su u Kragujevac, strelcima „Čika Mate“. Drugi je bio Stevan Jovanović, a treći Milutin Stefanović.

Zorana Arunović (Olimpik 011) je opravdala ulogu favorita u takmičenju pištoljem za dame. Za dva kruga nadmašila je drugoplasiranu Jasminu Milovanović, olimpijku iz Tokija 2021, koja se posle pauze zbog porođaja takmičenjem na „Marakani“ vratila na vatrenu liniju. Treća je bila Jelena Todorović (Olimpik 011).

Kod juniorki pištoljem je trijumfovala Kristina Pejović (Novi Beograd-Ušće), druga je bila Eleonora Radulović (Olimpik 011), a treća Tea Mikec (Policajac), bratanica olimpijskog vicešampiona Damira Mikeca.

Damir je propustio treće kolo, a pištoljem za muškarce su prva dva mesta osvojili njegovi reprezentativni drugovi. Najprecizniji je bio Dimitrije Grgić (Akademac), a srebro je osvojio Duško Petrov (Kikinda). Do trećeg mesta došao je Pančevac Marko Ninković, ujedno i najbolji junior.

Po deset najboljih u svakoj disciplini na osnovu bodova u tri kvalifikaciona kola plasirali su se na finalni turnir Kupa, koji će biti održan drugog vikenda februara. Upravni odbor SSS će uskoro odrediti domaćina.

FOTO: SSS