SRBIJA KANDIDAT ZA EVROPSKO U RUKOMETU

(3.11.2023) – Evropska rukometna federacija (EHF) potvrdila je kandidaturu Srbije za organizaciju Evropskog prvenstva 2030. ili 2032. godine.

Prema saopštenju na sajtu EHF, potvrdjene su sve do sad pristigle kandidature za organizacije Evropskih prvenstvava 2030. i 2032. godine, u obe konkurencije. Dodaje se da će eventualne nove prijave biti prihvatane do 1. juna, kad će zvanično biti završena mogućnost slanja kandidatura. Kad je u pitanju organizacija EP 2030. godine, Srbiji su protivkandidati Crna Gora, Švajcarska i Turska. Kandidaturu za EP 2032. godine uz Srbiju su podneli još i Danska, Nemačka, Crna Gora, Poljska i Švajcarska.

Kako je saopšteno na sajtu EHF, moguće je da će oba navedena prvenstva organizovati zajednički dve ili više država, kao što je to slučaj za 2024. godinu, koje će se održati u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Što se tiče EP u konkurenciji muškaraca, kandidati za 2030. godinu su: Austrija, Hrvatska, Češka, Danska, Estonija, Francuska, Nemačka, Poljska i Švajcarska. Što se tiče 2032. godine kandidaturu su podneli: Slovenija, Austrija, Hrvatska, Estonija, Francuska, Nemačka, Švajcarska i Turska.