FOTO: SPD RADNIČKI

SRBIJA POBEDILA CRNU GORU U PODGORICI

(11.3.2023) – Reprezentacija Srbije pobedila je u Podgorici Crnu Goru, zabeležila drugu pobedu u Grupi B Svetskog kupa i značajno sebi uvećala šanse da završi među tri najbolje selekcije i plasira se na završno takmičenje koje će biti odigrano u Los Anđelesu.

Imala je Srbija problema da zaustavi centarsku liniju Crne Gore, skupljali su lične greške Vuk Milojević, Radomir Drašović i Filip Janković, domaćin je često imao igrača više u bazenu, a često ga je i koristio.

Dugo su “delfini” bili prinuđeni da jure gol zaostatka, a poveli su prvi put tek sredinom drugog kvartala kada je Mandić strpljivo sačekao i pronašao Vuka Milojević pred golom Tešanovića.

Izjednačio je Đuro Radović pred odlazak na veliki odmor, pa je nakon prvog poluvremena bilo 5:5.

Kako je počelo drugo poluvreme, profunkcionisao je napad Srbije, šuteri su bili sve precizniji, pogađali su Ubović, Lukić i Radulović. Crnogorci nisu više tako lako dolazili do pogodaka, pa su “delfini” u trećoj deonici dali pet golova, a primila samo dva, za plus tri pred poslednji kvartal.

Čim je počeo poslednji period Crna Gora se spretno odbranila sa igračem manje i organizovala brz kontranapad nakon kojeg je Čučković smanjio prednost Srbije na 10:8, ali nije dugo trebalo “delfinima” da odgovore preko Milojevića.

Sve je manje vremena bilo za reprezentativce Crne Gore, Matković je uspeo da smanji na 11:9, ali je golman Srbije potom “zaključao” svoju mrežu. Zabeležio je dve jako važne odbrane u jednom napadu Crne Gore, a pomogla mu je i stativa kada je šutirao Averka, pa se ispostavilo da je Matković postavio i konačan rezultat.

IZVOR: RTS