SRBIJA PROTIV BRAZILA, NEMAČKE I AUSTRALIJE ZA OI

(11.10.2023) – Ženska reprezentacija Srbije igraće za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. na turniru u Brazilu protiv Brazila, Australije i Nemačke, odlučeno je žrebom u mađarskom Šopronu.

Naše košarkašice žrebane su iz trećeg šešira, a u izvlačenju su učestvovale naša trofejna kapitenka Jelena Bruks i bivša mađarska reprezentativka Lenka Кiš.

Na preostala tri kvalifikaciona turnira, u Кini će igrati Кina, Francuska, drugi kvalifikant iz američkih pretkvalifikacija i Novi Zeland, U Belgiji Belgija, SAD, Nigerija i Senegal, a u Španiji Španija, Mađarska, prvi kvalifikant iz američkih pretkvalifikacija i Japan.

Poslednje dve reprezentacije koje će učestvovati na ovim turnirima biće poznate posle američkih pretkvalifikacija koje se održavaju od 9. do 13. novembra 2023. godine.

Direktan plasman već su obezbedile SAD kao svetski šampion i Francuska kao domaćin Olimpijskih igara. Ove dve reprezentacije igraće kvalifikacione turnire bez takmičarskog značaja, pa će iz njihovih grupa vizu za OI obezbediti još po dve selekcije, dok će iz preostale dve grupe plasman obezbediti po tri nacionalna tima.