SRBIJA – R. IRSKA 3:2!

Na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje se sledeće godine igra u Kataru, Srbija je pobedila Republiku Irsku rezultatom 3:2. Strelci za našu reprezentaciju bili su Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović (dva gola). Treba istaći da je, kod sva tri gola, asistent bio Dušan Tadić, novi kapiten reprezentacije. Za Irce su pogađali Alen Braun i Džejms Kolins.

Novi selektor reprezentacije Srbije, kome je ovo bila debitatnska pobeda, je, u izjavi za Sport Klub, nakon utakmice izjavio:

” Ovo su veoma važna tri boda, a jer je prva utakmica uvek najteža. Malo smo imali vremena imali da se pripremimo…. Ali, prezadovoljan sam sa željom kod igrača, iako smo imali poteškoće u prvom delu utakmice. Momci su verovali da mogu da preokrenu meč, što su posle 0:1 i uradili. Mi smo mogli i mirnije da privedemo ovu utakmicu kraju, jer nam se u završnici desila se jedna greška, jedan poklon, ali… Mislim da je najvažnije da smo posle 11 godina uspeli da pobedimo u prvoj utakmici nekih kvalifikacija. Tako su mi bar rekli da je bilo.”