Mitrović – džoker Srbije

Iako u Fulamu ima klubsku sezonu za zaborav, Aleksandar Mitrović nije zaboravio da daje golove. Pošto je ušao u igru u drugom poluvremenu Mitrović je, sa dva postignuta gola (ukupno 38 golova u reprezentaciji), doneo pobedu Srbiji nad Republikom Irskom (3:2) u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Nakon meča “Mitrogol” nije krijo zadovoljstvo, a u izjavi za Sport klub je rekao:

” Ovo je jedna jako bitna pobeda, a i dobro smo odigrali. Dva dana smo se samo uigravali pa se na početku meča video strah, taj pritisak, mali… Ali, kako je meč odmicao, bili smo sve bolji. Treba još tu da se popravjlaju stvari, ali smo, kažem, tek pre dva dana započeli nešto novo. Sigurno je da nam treba malo više vremena… No, ono što je veoma važno, to je da smo posle prilično dugog ‘čekanja’ konačno pobedom ‘otvorili’ kvalifikacije, a to je jako bitan vetar u leđa pred meč sa Portugalcima. Iskreno se nadam da ćemo ovako i nastaviti.”

On se, potom, osvrnuo i na saradnju sa novim selektorom:

” Piksi? On je veoma harizmatičan čovek! Imali smo nekoliko sastanaka sa njim, a on je uspeo da nam nametne taj njegov stil – da budemo ekipa koja diktira tempo meča, ekipa koja se pita šta se dešava na terenu – bez obzira na to ko nam je protivnik.”