SRBIJA SAVLADALA AZERBEJDŽAN

(13.9.2023) – Dobar početak mlade reprezentacije Srbije (U21) na putu koji je očekuje u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope u Slovačkoj.

Izabranici selektora Dušana Đorđevića savladali su Azerbejdžan – 2:0 (2:0) posle dobre igre, pogotovo u prvom delu meča kada je praktično i pala odluka o pobedniku duela.

Srbija je bila bolji rival tokom većeg dela susreta, kontrolisala dešavanja na terenu, eliminisala svaku mogućnost da gost može da priredi iznenađenje. Već posle pola časa igre utakmica je praktično bila rešena, a za to se pobrinuo Mihajlo Ilić.

Prvi put se odlično snašao u 20. minutu posle prekida koji je izveo Ergelaš i glavom savladao Samijulina, a samo nekoliko minuta kasnije vešto je iskoristio upornost Lučića, prihvatio jedan odbitak i manirom rasnog strelca, po drugi put doneo radost saigračima.

Mogla je Srbija do kraja da slavi i ubedljivije, ali posle svega bodovi su najvažniji, uz igru koja zaslužuje pohvale. U oktobru Srbiju očekuju dva veoma važna ispita, protiv Severne Irske i Engleske, oba meča u gostima.

Susretu u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi prisustvovali su i čelnici FSS, potpredsednik Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović, selektor Dragan Stojković sa svojim stručnim štabom i direktorom A tima Stevanom Stojanovićem.

Na sajtu FSS nalazi se i slika selektora Stojkovića i potpredsednika Nedimovića kako gledaju utakmicu. Fotka je zanimljiva jer se u kuloarima pojavila priča o sukobu koji je nastao iz banalnog razloga, pošto je navodno Nedimović negativno komentarisao sliku sa crnogorskog primorja na kojoj su predsednik Džajić i selektor Stojković, što je izazvalo povišene tonove na Terazijama 35. Izgleda da su se strasti smirile…

FOTO – FSS