ODBOJKAŠI SRBIJE ZAUZELI PETO MESTO NA EVROPSKOM PRVENSTVU

(12.9.2023) – Odbojkaši Srbije izgubili su od Poljske 3:1 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Bariju i tako zauzeli peto mesto, nakon što je Italija bila bolja od selekcije Holandije.

Ekipa Igora Kolakovića imala je šanše, naročito posle osvojenog prvog seta, da bi naši odbojkaši totalno pali nakon maratonskog drugog seta koji je Poljska dobila sa 36:34.

Kod Poljaka se najaviše istakao Lukaš Kačmarek sa 21 poenom dok je Vilfredo Leone dodao 19 poena. U našoj selekciji istakli su se Dražen Luburić sa 19 poena, a u stopu ga je pratiio Mijan Kujundžić sa 18 poena.

Srbija je ovim

Srbija je odlično otvorila duel i iskoristila 11 servis grešaka rivala. Do kraja prvog seta naši odbojkaši su zadržali fokus na igri i posle velike borbe uspeli da osvoje prvi set.

U nastavku je Poljska zaigrala bolje, čime su smanjili broj grešaka i dali do znanja svima da će set pripasti njima. Bolja partija Poljaka omogućila im je da se odlepe na +10, dok naši reprzentativci nisu imali adekvatan odgovor na napade Poljaka, čime je drugi set pripao Poljskoj.

U trećem setu viđen je pravi spekatkl i borba na terenu. Viđeno je čak 70 poena, a Srbija je uspela da spasi nekoliko set lopti. Najprisebniji su bili Poljaci kojima je pripao treći set 36:34 i tako jednom nogom zakoračili u polufinale.

Posle maratonskog trećeg seta Srbija je izgubila snagu da dođe do izjednačenja, a Poljska je pod naletom adrenalina uspela da dobije četvrti set 25:17 i tako se plasira u polufinale.

Poljska će se u polufinalu sastati sa selekcijom Slovenije.

FOTO: CEV