SRBIJA U ČETVRTFINALU JUNAJTED KUPA

(2.1.2023) – Teniska reprezentacija Srbije je pobedila je Češku u drugom kolu E grupe na Junajted kupu sa 2-1.

Pobednički poen našem timu doneli su u miksu Olga Danilović i Hamad Međedović koji su posle velike borbe i preokreta pobedili Mirijam Kolodejovu i Petra Nouzu sa 4:6, 7:6 (2), 10:8.

Novak Đoković je zbog problema sa desnim ručnim zglobom nije mogao da igra i u miksu pošto je doneo izjednačujući poen u singlu, pa je Viktor Troicki na teren poslao Olgu Danilović i Hamada Međedovića. Njih dvoje nisu najbolje krenuli, češki par je odmah uspeo da veže četiri gema uz dva brejka i stigne do velikih 4:0.

Uspela je Srbija sa smanji na 4:1, potom i u sedmom gemu stigne na 5:2, a potom i da vrati jedan brejk u smanji na 5:3. Međutim, u narednom gemu na servis Međedovića, češki dubl imao je nove tri set lopte, 0:40, ali je Međedović odlično servirao i uspeo da neutrališe uz dobru igru Danilovićeve, 5:4. Ipak, nisu uspeli više od toga, Česi su dobili naredni gem na servis Nouze i tako došli do 6:4.

U prvih šest gemova u drugom setu nije bilo brejka. Prva se ukazala Česima u sedmom gemu, ali Olga je odservirala odlično i sprečila brejk, a Srbija je stigla do 4:3. Imali su 0:30 u naredemom gemu, ali su se Česi izvukli i stigli do 4:4. Međutim, Međedović je nastavio da servira projektile, doneo je prednost našem timu od 5:4, ali je i Nouza odservirao bez izgubljenog poena za 5:5.

Danilovićeva je na 40:30 odlično odservirala u narednom gemu i naš tim je stigao do 6:5, čime je obezbedio taj- brejk. Srbija ga je odigrala sjajno dobivši ga sa 7:2 i time je obezbedila prolaz u četvrtfinale. Super taj- brejk je samo odlučivao na koga će Srbija ići u četvrtfinalu. Taj deo igre završen je rezultatom 10:8 za Olgu i Hamada pa je naš tim obezbedio prolaz u nokaut fazu.