SRBIJA U PUNOM SASTAVU NA SVETSKOM PRVENSTVU U STRELJAŠTVU

(13.8.2023) – Srbiju će na Svetskom seniorskom prvenstvu, koje naredne sedmice počinje u Bakuu, predstavljati 12 strelaca.

Sportski direktor SSS Dragan Marković i selektori Dragan Donević (puška) i Jasna Šekarić (pištolj) odredili su sastav sličan timu koji je učestvovao na SP u Kairu prošle godine.

Desetoro izabranih reprezentativaca se takmičilo na Šampionatu u Kairu, a uz njih su u ekipi i povratnica u nacionalni tim Ivana Anđušić Maksimović, koja će gađati vazdušnom puškom, i doskorašnja juniorka Jovana Todorović, debitant na Svetskom prvenstvu. Todorovićeva će se nadmetati u dve discipline– vazdušnim i malokalibarskim pištoljem, kojim je nedavno osvojila titulu prvaka Srbije. Od reprezentativaca koji su se nadmetali na EP u Talinu i prošlogodišnjem SP u Kairu izostaje Brankica Zarić (pištolj), koja pauzira zbog trudnoće.

Na ovogodišnjem SP, prvom na kome će se nadmetati samo strelci u seniorskoj konkurenciji, neće biti posebnih ekipnih takmičenja. Na programu su pojedinačne i miks discipline. Srpski strelci će učestvovati samo u olimpijskim disciplinama, u kojima će se deliti kvote za OI u
Parizu. Prvenstvo će svečano biti otvoreno u utorak, 15. avgusta, a takmičenja u kojima će učestvovati srpski reprezentativci će biti održana od 17. do 21. avgusta.

Sastav Srbije 

Seniori, puška: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Novi Sad 1790), Lazar Kovačević (Jagodina 92) – svi vazdušna i malokalibarska puška trostav.
Seniorke, puška: Andrea Arsović (Partizan), Teodora Vukojević („Čika Mata“) – obe vazdušna i MK puška trostav, Ivana Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović“) – vazdušna puška, Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790) – MK puška trostav.
Seniori, pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov (Kikinda) – svi vazdušni pištolj. Seniorke, pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011) – vazdušni pištolj, Jovana Todorović (Novi Beograd-Ušće) – vazdušni i malokalibarski pištolj. Sastavi miks parova će biti određeni na samom takmičenju.

Stručni štab: Dragan Marković, Dragan Donević (obojica puška), Jasna Šekarić (pištolj), treneri po predlogu selektora – Goran Mikec, Jelena Arunović (oboje pištolj), Stevan Pletikosić, Milan Armuš (obojica puška).

FOTO – STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE