SRPSKI STRELCI ČETVRTI U LIGI ŠAMPIONA

(4.11.2023) – Reprezentacija Srbije vazdušnim pištoljem je finalni
turnir prvog izdanja Lige šampiona završila na četvrtom mestu.

Danas je u meču za bronzu poražena od Italije – 0:3.

Italija se na finalni turnir plasirala sa prvog, a Srbija sa drugog mesta na rang listi. Mnogi su očekivali susret ove dve selekcije u meču za zlato, ali obe su poražene juče u polufinalu.
Meč za bronzu je otvoren duelom Paola Mone, trećeplasiranog na svetskoj rang listi, i Dimitrija Grgića. Italijan je opravdao ulogu favorita. Poveo je sa 8:0. Potom je Grgić vezao nekoliko odličnih hitaca i značajno smanjio zaostatak (7:9). Međutim, Mona je u naredne serije bio uspešniji, osvojio još osam poena i pobedio 17:7.

U drugom susretu, Marija Verikio je ubedljivo sa 17:3 pobedila Brankicu Zarić, koja nije da ponovi vrlo dobro izdanje iz polufinalnog duela sa Nemačkom.

Tako je za Srbiju treći susret, između Damira Mikeca i Federika Maldinija, prvoplasiranog i petoplasiranog na svetskoj rang listi, bio „biti ili ne biti“. Mikec je odlično počeo i činilo se da će uspeti da zadrži Srbiju u borbi za bronzu. Vodio je 6:0 i 7:1. Ali, srpski as nije nastavio u istom ritmu. Maldini je napravio veliki preokret i serijom od 10:0 stekao vođstvo od 11:7. Potom je Mikec bio za nijansu precizniji u dve uzastopne serije i izjednačio na 11:11. Maldini je imao više snage za finiš i pobedom od 16:12 doneo odlučujući poen italijanskoj ekipi.

Zorana Arunović ponovo nije dobila priliku da pokaže šta može, baš kao ni u jučerašnjem polufinalu. Bilo je predviđeno da se Zorana u četvrtom meču sastane sa Sarom Konstanco. Međutim, do tog, kao ni do eventualnog susreta miks parova, nije došlo, s obzirom da je Italija obezbedila trijumf posle prva tri duela.

Liga šampiona, vazdušni pištolj, meč za bronzu: Srbija – Italija 0:3 (Dimitrije Grgić – Paolo Mona 7:17, Brankica Zarić – Marija Varikio 3:17, Damir Mikec – Federiko Maldini (12:16)