Svetska liga – Srbija i Španija u četvrtfinalu

Srpski vaterpolo reprezentativci Dušan Mandić i Nikola Jakšić ocenili su da je bolja igra u napadu, nego što je to bilo na EP u Budimpešti, recept da se pobedi Španija u četvrtfinalu Svetske lige.

“U poslednje vreme nam ne leže Španci, dobili su nas tri-četiri puta zaredom. Biće nezgodna utakmica, bitna, četvrtfinale Svetske lige, mi igramo na domaćem terenu. Nebitno je u kom sastavu, želimo da nametnemo naš ritam, našu igru i da pokušamo da dobijemo”, rekao je Dušan Mandić.

Njegov saigrač Nikola Jakšić ističe da bez obzira na nekoliko poslednjih pobeda Španija nikako ne može da bude favorit u Beogradu. “Ne, to je naša uloga, uvek smo je imali i mislim da je koristimo dobro. Nadam se da ćemo popraviti igru sa EP, da ćemo odigrati na našem nivou i da ćemo pobediti. Borićemo se do kraja, daćemo 110 posto i nadamo se najboljem”, rekao je Nikola Jakšić.

Selektor vaterpolo rerezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je  da će ekipa, uprkos izostanku nekoliko standardnih igrača, učiniti sve da pobedi Španiju i plasira se u polufinale Svetske lige, odnosno na završni turnir. Srbija će dočekati Španiju bez Branislava Mitrovića, Save Ranđelovića, Andrije Prlainovića i Strahinje Rašovića zbog klupskih obaveza, a izostaće i povređeni Duško Pijetlović.

“Dosta smo okrnjeni, ali ovo je trenutno najjači sastav i to ništa ne menja, igraćemo kao što uvek igra Srbija. Imali smo nejasnoća oko igrača iz mađarskih klubova, ali Mađari su iskoristili činjenicu da su se plasirali na Olimpijske igre i imaju pravo da to učine. Sa druge strane mi smo na neki način učinili Špancima da pomerimo datum sa 17, na 10, ali smo sami sebi napravili medveđu uslugu. Sigurno je da je ovo borba za finalni turnir, gde na kraju ispada i da je utakmica 14., aprila bitna, jer najverovatnije će domaćin Gruzija direktno da se kvalifikuje za tu završnicu”, istakao je Savić

Utakmica između vaterpolista Srbije i Španije igra se u utorak od 18 sati na bazenu “Milan Gale Muškatirović”.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov