TADIĆ ISTIČE DOBRU ATMOSFERU U REPREZENTACIJI

Posle remija Srbije sa Kamerunom u okviru drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva na pres konferenciji govorili su Sergej Milinković Savić i kapiten Dušan Tadić.

– Ne mislim da će biti emocionalna utakmica sa Švajcarskom. Mi gledamo sebe i treba da krenemo od prvog minuta snažno i hrabro. Da im pokažemo da smo došli da pobedimo, uzmemo tri boda i idemo dalje – rekao je popularni SMS.

Govorio je Sergej i o povredi i slici njegovog zgloba koja kruži internetom.

– Zglob je bolje, radio sam na oporavku, ide ka boljem. Imao sam poseban tretman, posebne flastere na nozi za vreme utakmice. Biće bolje – rekao je Sergej.

Osvrnuo se Sergej i na kompletnu igru veznog reda reprezentacije od Brazila do Kameruna.

– Vezni red je srce ekipe. Mi se trudimo da dajemo naš maksimum. Protiv Brazila nije ispalo kako smo želeli, ali smo protiv Kameruna dobro igrali. Šteta za neke neiskorišćene šanse. Mislim da sve ide u dobrom pravcu i da ćemo uraditi sve kako treba – rekao je Sergej, a kapiten se složio sa saigračem iz reprezentacije.

Tadić je odmah govorio o duelu sa Švajcarskom i atmosferi u timu.

– Jeste bio veliki pritisak pre četiri godine, trebamo da se fokusiramo na fudbal i da pokažemo da igramo bolji fudbal od njih, pa ko pobedi nek ide dalje – rekao je Tadić.

– Igramo dobar fudbal poslednjih godinu dana, pobeđujemo, dobra je atmosfera u ekipi, veliko zajedništvo u ekipi. Stvarno nikad bolja atmosfera između igrača. Stvorila se ta dobra hemija, svi se držimo zajedno, sve je pozitivno i nema nikakvih nesporazuma – rekao je kapiten reprezentacije Srbije.

Orlovi su i u Irskoj odigrali nerešeno uprkos dobrom fudbalu, pa su u poslednjem duelu u kvalifikacijama savladali Portugal za direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

– Mislim da je bitno kako smo igrali, bilo je dobrih, ali i loših momenata. Slično smo imali u Irskoj. Igrali smo 1:1, iako smo odigrali dobru utakmicu. Pa smo u Lisabonu išli po pobedu. Trebali smo da pobedimo, ali nismo. Treba nam pobeda, držimo se zajedno, nikad bolja atmosfera između igrača, osećamo se odlično – rekao je Tadić.

Objasnio je kapiten Ajaksa, zašto se Srbija nije povukla pri rezultatu 3:1.

– Protivnik je promenio i počeo da igra 4-2-4, ubacili su Abubakara. Mi smo došli u situaciju da smo morali da idemo ka golu. Imali smo par situacija, gde smo mogli da rešimo, ali nismo. Morali smo to da učinimo. Morali smo bolje da se organizujemo, imamo bolju kontrolu. Morali smo da bolje kontrolišemo između nas, oni su se kockali, to nismo iskoristili – rekao je on.

Analizirao je i Švajcarsku.

– Jako su disciplinovana ekipa, imaju timski duh i timski su dobro organizovani. Imaju dosta trkača. Mislim da su kao tim dosta dobri.

Osvrnuo se i na igru veznog reda tokom šampionata.

– Slažem se da se protiv moćnog Brazila nismo pokazali, ali protiv Kameruna je bilo dosta dobrih stvari… trebali smo da pobedimo utakmicu. Postavka kao postavka, možeš da budeš opasan i sa dve desetke ispred jednog napadača.

Za kraj je istakao da će ekipa biti spremna za Švajcarsku.

– Nije bila sjajna atmosfera posle nerešenog rezultata juče, ali posle utakmice Brazila su svi podingute glave. Gledamo da pripremimo utakmicu u najboljem mogućem svetlu – zaključio je Tadić.

FOTO – FSS