TO JE PRAVA MAJKA

(14.4.2023) – Marokanski fudbaler Ašraf Hakimi je medijski eksploatisan zbog privatnih problema – prvo zbog u poslednje vreme popularnih optužbi za silovanje, a zatim i zbog brakorazvodne parnice sa suprugom Hibe Abuk.

U međuvremenu odbačena optužba za silovanje dogodila se 15. februara, dok je supruga čuvala decu u Dubaiju, pa je pomenuta zatražila razvod i veliku odštetu – polovinu njegove imovine jer je otprilike tolika njena zasluga za Hakimijevu uspešnu karijeru.

I onda je usledio šok – gotovo sva Ašrafova imovina, kao i 80 odsto mesečnih primanja od PSŽ-a (plata iznosi milion evra), deponuje se na račun njegove majke Sadije Mut.

Bivši član Real Madrida, Borusije Dortmund i Intera mora da pita majku kako bi trošio novac koji je zaradio, jer je svu svoju imovinu i bogatstvo prebacio na njeno ime. Nema nekretnine, automobile, pa čak ni nakit na svoje ime.

Hakimijeva majka je postala planetarno poznata tokom Svetskog prvenstva u Kataru kada je ljubila Ašrafa posle pobede Maroka nad Španijom u osmini finala.

Gospođa Sadija Mut je prava majka, koja ima još dva sina i jednu ćerku. Deca su inače rođena u Madridu tako da svi poseduju špansko državljanstvo.

Pošto je uvidela da je sin pravi fudbaler, te da će ga žena opelješiti za pare, lukavo ga je sačuvala od bankrota, a snajku nadmudrila kako samo žena ženu može da uradi. Čestitke i nauk svim fudbalerima širom sveta, kao i ostalim uspešnim mladim ljudima.