ŠOU OKO MVP NBA LIGE SE NASTAVLJA

(14.4.2023) – SAD je zemlja šou biznisa i vrhunske zabave, a jedno od najprofitabilnijih medijskih događaja svakako je NBA liga.

Nikola Jokić kao dvostruki uzastopni MVP i ove godine je glavni laureat, što je ubilo interesovanje za ovu nagradu, pa smo svedoci da se medijski naš as spušta, dok se dižu drugi, takođe izvrsni košarkaši kao Embid i Adetokumbo, da bi cela priča ostala zanimljiva.

Pošto ne postoje kriterijumi za ovo priznanje, već potpuno subjektivni utisak glasača, svedoci smo prilično glupavih objašnjenja tipa da bi biranje Jokića po treći put značilo da on ugrožava status legendi tipa Čembrlen, Bird i Rasel, koji su jedini tri puta za redom bili MVP, jer je on onda u njihovom rangu. Ne treba zaboraviti ni razloge o kojima niko ne sme javno da priča, kao što su boja kože, muskulatura i tome slično.

U svakom slučaju Jokić je bio prvi od januara, pa ga je krajem marta Embid prestigao uz pojedina mišljenje da mu treba dati priznanje jer ga još uvek nema i u toj priči dođosmo do kraja prvog dela sezone.

Kako bilo da bilo, na poslednjem NBA rangiranju srpski centar je ponovo preuzeo vodeće mesto na listi i treba napomenuti da je ovo poslednja tabela ove sezone, jer doigravanje počinje već u subotu.

Da li to znači da je Jokić treći put za redom MVP? Videćemo uskoro.

1. Nikola Jokić
2. Džoel Embid
3. Janis Adetokunbo
4. Džejson Tejtum
5. Donovan Mičel
6. Domantas Sabonis
7. Šej Gildžis-Aleksander
8. Luka Dončić
9. Džejms Harden
10. Kevin Durent

IZVOR – MERIDIAN SPORT

FOTO – TWITTER / DENVER NUGGETS