TONI ĐERONA OBJAVIO SPISAK IGRAČA ZA EVROPSKO PRVENSTVO

(12.12.2023) – Selektor rukometaša Srbije, Toni Đerona skratio je širi spisak od 35 kandidata na potencijalnih 20, dok će konačni izbor igrača saopštiti pred put u Španiju na Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze sledeći igrači:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar

Leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić

Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan

Bekovi: Lazar Kukić, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Uroš Kojadinović

Španski stručnjak optimista je što se tiče učešća Srbije na kontinentalnom šampionatu.

”Ovo je 20 igrača od kojih ćemo za Minhen izabrati 18 koji će činiti tim Srbije na Evropskom prvenstvu. Čeka nas dve nedelje posvećenog rada uz vrlo važan turniru u Španiji. Tri utakmice za redom nas teraju da podelimo minutažu na sve igrače i tako pripremamo kompletan roster. Svi će imati mogućnost da pokažu na koji način može na njih da se računa na samom prvenstvu. Veliki broj momaka su deo ove selekcije od mog dolaska. Ovo prvenstvo ako pružimo svoj maksimum nas vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre i to je primarni cilj. Znamo da će biti jako teško, kao i da neki mladi igrači poput Stefana Dodića, Jovice Nikolića, Milana Milića i Nikole Zečevića zbog povreda neće moći da budu deo ekipe.”

FOTO: RSS