TRI ZLATA I PET BRONZI ZA TEKVONDOISTE SRBIJE

(27.8.2023) – Vanja Stanković je poslednjeg dana Evropskog šampionata u olimpijskim kategorijama, održanog u glavnom gradu Estonije Talinu, osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 49 kilograma, a Srbija završila takmičenje kao najuspešnija zemlja u konkurenciji žena i ukupnom poretku.

Vanja je poslednjeg dana šampionata zablistala, podsetila na to da je sa samo 19 godina bila prvakinja sveta i nagovestila da je spremna da se bori za plasman na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sjajan poslednji dan šampionata upotpunio je osvajanjem bronzane medalje u kategoriji do 58 kilograma mladi takmičar TKD Galeb Lev Kornejev, učinivši tako uspeh srpskog tekvondoa na šampionatu u Talinu još impresivnijim.

Srbija je imala ukupno 14 takmičarki i takmičara, a čak osmoro njih se iz Estonije vraća sa medaljama.

Pored Vanje Stanković, zlatne medalje osvojile su i Nađa Tešić u kategoriji do 57 kilograma i Aleksandra Perišić u kategoriji do 67 kilograma.

Na vrlo jakom prvenstvu u kojem su se svi takmičili u osam olimpijskih kategorija, po četiri u ženskoj i muškoj konkurenciji, osvojeno je i pet bronzanih odličja, Ela Marić u kategoriji do 57 kilograma, Nadica Božanić u kategoriji iznad 67, kao i trojica muškaraca, pored Kornejeva i Stefan Takov u kategoriji do 80 i Miloš Golubović u kategoriji iznad 80 kilograma.

Nagrada za najuspešniju reprezentaciju na šampionatu u Talinu uručena je Draganu Joviću, treneru nacionalnog tima.

FOTO – TDK GALEB