U18 JUNIORKE SEDME NA SVETU

(27.8.2023) – Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije zauzela je 7. mesto na XXII SP 2023. u Leonu. Srbija je pobedila Meksiko sa 3:2, po setovima 19:25, 24:26, 25:18, 25:13 i 16:14, posle 98 minuta igre.

Želele su mlade Meksikanke da pred svojom publikom ovo prvenstvo završe sa što boljim plasman. Bile su na dobro putu, pošto su imale veliku prednost posle prva dva seta, ali su se u tom trenutku probudile i izabranice Vladimira Vasovića. U potpunosti su u naredna dva seta preuzele kontrolu i brzo su izborile taj-brej. Iako je Meksiko bio bolji na početku odlučujućeg seta, nije to demoralisalo Srbiju, koja je uspela da u završnici stigne najpre do preokreta, a potom ije skoristila drugu meč loptu za pobedu na kraju šampionata.

Kada se sagleda čitavo Svetsko prvenstvo, stiče se utisak da su juniorke Srbije mogle da ostvare bolji plasman. Međutim, treba uzeti u obzir da je ekipa Vladimira Vasovića imala velikih kadrovskih problema pred odlazak u Meksiko, što je u priličnoj meri uticalo i na igru čitavog tima tokom takmičenja.

FOTO – OSS