TRKA KOLOR RAN I JAVNI TRENING NA TRGU U ARILJU

(18.7.2023) – U ove vrele dane u Arilju dominira atletika, a fudbalski veterani Crvene zvezde odigrali su meč protiv vršnjaka iz domaće Budućnosti.

Preko 300 učesnika i međunarodni karakter imala je Kolor ran trka na sedam kilometara, koja je održana drugu godinu za redom sa željom da postati tradicionalna. Ruskinja Elena Sokolova u konkurenciji seniorki stigla je do zlatne medalje, a sve je iznenadio Maksim Ičelić. Ovaj talentovani košarkaš KK Klik, iako je rođen tek 2012. je u trci mladih ispod 18 godina, na sedam kilometara bio prvi. Učesnike je pozdravio predsednik opštine Predrag Maslar, koji je takođe nastupio na trci. 

– Sportsko udruženje S Džim pokazalo je da je odličan organizator i bilo je lepo sarađivati sa njima. Trke imaju posebnu draž, jer surekreativnog tipa i svako se može prijaviti. Učesnici se tokom trke, od strane volontera polivaju raznim bojama, organskog porekla, kojese koriste u ishrani i lako se skidaju jednostavnim pranjem vodom. Bravo za sve učesnike – istakao je Saša Luković, direktor Sportskoturističkog centra Arilje. 

Kolor ran trka poredak: Ispod 18 godina:Devojčice: 1. Tamara Nenadić, Arilje, 2. Srna Babić, Lajkovac, 3. Jana Jovanović, Arilje. Dečaci: 1. Maksim Ičelić, Arilje, 2. Pavle Segenj, Beograd, 3. Aleksa Nenadić, Arilje. Seniori: žene: 1. Elena Sokolova, Rusija, 2. Jelena Paunović Čačak, 3. Natalija Ilić Beograd. Muškarci: 1. Obrad Babić, Lajkovac, 2. Nikola Veljović, Gornji Milanovac, 3. Stefan Raičević, Čačak. 

Pod pokroviteljstvom opštine Arilje a u organizaciji Sportskog saveza Arilja i STC Arilje održan je javni trening na gradskom Trgu partizana.Projekat već sedmu godinu zaredom porodično okuplja građane, na zajedničkom treningu. Najmlađi se takmiče u igrama bez granica, dokodrasli vežbaju na javnom treningu. Svi zajedno su aktivni, što je primarni cilj projekta “Aktivnija Srbija”. 

– Sve je veća potreba da se podigne svest o uticaju redovne fizičke aktivnosti na kvalitetan i zdrav život. Poznato nam je da na zdravljeutiče veliki broj različitih faktora: fizičkih, emocionalnih, unutrašnjih i spoljašnjih. Na neke faktore, nažalost, ne možemo dautičemo ma koliko god se trudili, kao što su genetika ili trenutna starost, ali postoje faktori koji su u značajnoj meri pod našomkontrolom. Tu pre svega, akcenat stavljamo na tri stavke, koje su vodeći uzroci hroničnih bolesti u današnjem svetu. To su nepravilna ishrana, nezdravi životni stil u koji spade preterano konzumiranje alkohola, pušenje i neredovan san, kao i fizička ne aktivnost. Podržavamo projekat Aktivnija Srbija, jer smatramo da je prevencija ključ uspeha u sprečavanju sve većeg oboljevanja našeg stanovništva– poručio je Saša Luković predsednik Sportskog saveza Opštine Arilje i direktor STC Arilje. 

Sportsko edukativni projekat „Aktivnija Srbija“ koje podržavaju Ministarstvo sporta, Ministarstva zaštite životne sredine i Sportski savezSrbije, ima za cilj promovisanje kulture zdravlja, edukaciju građana Srbije, podsticanje na aktivnost i razmenu iskustava, podižući svest o važnosti zdravog i aktivnog života, a nastojeći, istovremeno menjati negativne trendove koji nas čine sve nezdravijom i gojaznijom nacijom. To su prepoznale sve generacije i priključile se ovoj akciji. Ove godine Aktivnija Srbija sprovodi svoj karavan pod sloganom “Snaga porodice”, jer najveća životna snaga svakog pojedinca i polazi iz porodice.

FOTO – STC ARILJE